Pentru a fi cursant, doar scrie-ne. Noi vom reveni către dumneavostră în cel mai scurt timp.

Evenimentele pionilor

sunt testele de care au nevoie pentru a evolua și pentru a lupta cu emoția presiunii premiului.

Încercăm să fim activi la orice competiție locală atât profesionistă, cât și de amatori. Pionii au nevoie de orice tip de concurență pentru a fi mai buni, pentru a putea să-și întrebe limita.
Pe cât posibil, lunar, vom participa la 1-2 concursuri și în afară județului. Vrem să ajungem în cât mai multe orașe, dar să și fim prezenți la principalele turnee din țară.

“Ceea ce nu trăim la timp, nu trăim niciodată.” – Octavian Paler

 • La cele 4 probe: Open A pentru jucătorii sub 2400 ELO, Open B - copii sub 12 ani, Open C - Blitz și Open D - începători, au fost 365 de participanți. Un turneu internațional cu participanți din Moldova și Ucraina.Mulțumim tuturor participanților. Ați dovedit fair-play și nu au fost incidente negative care să atace integritatea turneului. Ați fost înțelegători atunci când au fost mici nesincronizări. Vă apreciem și vă așteptăm cu mult drag și entuziasm la următoarea ediție IAȘAH.

 • Proiectul Șah la Vatra Satului, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de asociația Act for Tomorrow, a cunoscut prima etapă în comuna Ungheni, școala Bosia, structura Mânzătești. Concursul a avut un nou format în care cei 104 de participanți din 15 comune, au fost împărțiți în 2 categorii (< clasa IV, respectiv > clasa V), iar Matei Dodoi (campion Balcanic) și Iulian Sabarez (campion al Uniunii Europene) au disputat meciul evenimentului. Felicitri tuturor!

 • În sala Congress Hall din Family Market în Miroslava, au avut loc competiţiile Open A, Open B şi Open C la care am fost prezenţi cu un număr mare.Invitaţi speciali în cadrul acestul eveniment au fost: Sabarez Iulian - Campion al Uniunii Europene şi Dodoi Matei-Teodor - Campion Balcanic. Am fost reprezentați de către pionii nostri la toate competițiile din cadrul acestui turneu. Felicitări tuturor!

 • Primul turneu din cadrul proiectului ,,Educație pe tabla de șah” - ediția a II-a, s-a desfășurat într-un cadru istoric, boem și elegant: Castelul Sturdza de la Miclăușeni. Au participat 22 de echipe: Popești, Românești, Podu Iloaiei, Oțeleni, Hândrești, Fărcășeni, Butea , Miroslava, Bodești, Erbiceni, Vânători (Pașcani), Iași, Huși , Roman, Lețcani, Golăiești, Bosia, Dancu. Clasamentul la general: Huşi, Podu Iloaiei, Colegiul Naţional, Roman, Miroslava. Felicitări tuturor!

 • În perioada 22-24 octombire în incinta Campusului Cuza Vodă, s-a desfășurat turneul ce a avut la start 82 de participanți la Open B și 46 de jucători la Open A. Datorită condițiilor frumoase și propice oferite de Marius Ursan (pe care-l felicităm pe această cale) am plecat în număr mare la turneu: 13 pioni. Alături de noi au fost și prietenii noștri de la Asociația Împreună pentru Miroslava cu un număr mare de participanți.

 • Sabarez Iulian, Dodoi Matei, Codru Raul și Apostol Ioan au reușit să aducă încă o victorie, 4-0. Meciul de sâmbătă, împotriva celor de la Palas Mall Micul Sahist Iasi, nu a fost ușor și cu siguranță putea fi mai greu (gazdele au avut absențe grele în lot). Urmează meciurile decisive cu: Pencraft Micul Sahist Iasi și Gambit Huși. Felicităm gazdele pentru buna desfășurare a lucrurilor și pentru întreaga activitate șahistică.

 • La Open B au participat: Apostol Alin-Ghiocel(locul 6), Codru Raul Cristian, Apostol Ioan, Dumitriu Iasmina-Andreea, Corduneanu Ionel-Lucian și Gogu David-Gabriel. La amatori au participat: Pîrțac David (Locul I General) și Vizariu Ioana-Andreea (Locul I Fete). Felicitări tuturor!

 • Codru Raul Cristian a câștigat locul I la U12. La concurs au mai participat: Dorobat Alexia, Corduneanu Ionel-Lucian, Apostol Ioan, Dumitriu Iasmina-Andreea, Gogu David-Gabriel, Vizariu Ioana-Andreea. Felicitărî tuturor!

 • Tîrnoveanu Iulian-Ștefan a câștigat locul al IV - lea la general. La acest concurs au mai participat: Dorobăț Alexia, Lazăr Nicolae, Vizariu Ioana-Andreea, Ținteanu Marian, Floria Mario Andrei, Floria Ianis Gabriel. Felicitări tuturor!

 • Sportivul nostru Matei-Teodor DODOI este campion al ediţiei din acest an al Balcaniadei la şah pentru juniori, categoria 12 ani, concurs desfăşurat la Podgorica, capitala statului Muntenegru. Concursul a reunit sportivi din 11 ţări. Matei este unul dintre primii pioni care s-a alăturat clubului nostru. El a început să descifreze cu entuziasm tainele şahului imediat ce a împlinit vârsta de 6 ani. Felicitări Matei!

 • Odată cu începutul anului școlar, am reluat lecțiile de IT! Pionii au fost curioși de noua lecție pregătită de cei de la Finastra. Mulțumim Finastra pentru implicare!

 • Pionii Regelui vă așteaptă pe Strada Lăpușneanu la o partidă de șah!

 • Anul acesta la Mamaia s-au organizat campionatele mondiale de juniori. Sabarez Iulian (nr 90 la start) și Dodoi Matei (nr 88 la start) ne-au reprezentat reușind să facă 5.5 de puncte. S-au clasat pe locul 70, respectiv 73. Iulian își continuă forma bună reușind un progres ELO de +100, iar Matei a reușit să învingă un jucător de 2098 ELO. Un turneu reușit ce încununează perioada bună prin care trec juniorii noștri.

 • Astăzi suntem la Negrești, unde jucăm a doua rundă, contra CSO Negrești. Le ținem pumnii Pionilor noștri Sabarez Iulian, Dodoi Matei Teodor, Asavinei Rareș Adrian și Codru Raul Cristian.

 • Din păcate în acest an nu am mai reuşit să ajungem într-un număr mare la Greşu, o locaţie excelentă pentru un turneu de şah. Am fost 4 pioni: Apostol Alex (Sineşti), Dodoi Matei-Teodor (Popeşti), Dorobăţ Alexia (Miroslava) şi Vizariu Ioana (Bosia). Am participat la Open A, unde Matei a reuşit locul II la sub 1800 ELO şi la OPEN B, unde fetele au luat locul I la categoria fete (Alexia) şi locul I la categoria fete sub 10 ani (Ioana). Felicitari!

 • Ultimul turneu din cadrul proiectului „Educație pe tabla de șah”, desfășurat în perioada septembrie 2021-august 2022, a avut loc în localitatea Erbiceni. În incinta căminului cultural elevii au disputat un număr de 7 partide, sistem elvețian, format care a fost utilizat la fiecare ediție. La concurs au participat 72 de elevi din 12 localități. Felicitări tuturor participanților pentru comportamentul exemplar și fair-play-ul de care au dat dovadă!

 • La categoria under 14, Federația Română de Șah l-a desemnat pe sportivul nostru Iulian SABAREZ, din Oțeleni, județul Iași să reprezinte România la acest turneu. Favorit 11, Iulian reușește un parcurs neașteptat de bun obținând în urma celor 9 runde, 7 puncte (6 victorii, 2 remize, o înfrângere) care-i aduc aurul european și o creștere a ratingului cu 152 de puncte. Felicitari Iulian!

 • Cinci dintre pionii noștri au participat astăzi la Cupa ICC: Asavinei Alexandra, Dorobăț Alexia, Enciu Kevin, Tîrnoveanu Iulian-Ștefan, Vizariu Ioana. Alexia - Locul 6 General Alexandra - Locul 3 la Fete Ioana - Locul 4 la Fete Kevin - Locul 3 la U8 Iulian - Locul 4 la U12

 • Un festival căutat de mulţi jucători dornici în exprimare. Mai exact peste 1100 de participanţi. Printre ei au fost şi 3 pioni români: Raul, Matei şi Rareş. Au fost 11 turnee din care noi am participat la 2: Juniors şi Open. Prin continuarea muncii zilnice credem că astfel de oportunităţi vor mai apărea. Dorim să le mulţumim şi părinţilor celor 3 pioni pentru că au făcut posibilă participarea băieţilor la un astfel de festival. Nu a fost deloc simplu sau facil, însă cu siguranţă s-a meritat.

 • În acest weekend am fost prezenți la Pădureni cu 11 Pioni. Șase dintre ei au participat pentru prima dată la un concurs extern desfășurat în acest format. Îi felicităm pe Marian, Mario, Ianis, Ionuț, Victor și Ioana pentru curaj și pentru rezultatele frumoase. Am jucat șah, am făcut mișcare, am înotat. Am zâmbit mult. Am câștigat și premii.

 • Activitățile din cadrul proiectului „Educație pe tabla de șah” au continuat și în luna iulie prin concursul Johannes Zukertort desfășurat în incinta Școlii Gimnaziale Oțeleni, din comuna Oțeleni. La concurs au participat 75 de elevi care au disputat 7 partide generatoare de emoții și învățăminte.Suntem recunoscători tutoror părinților și cadrelor didactice însoțitoare care au făcut posibilă deplasarea copiilor la acest turneu.

 • În week-end s-a desfăşurat un concurs de tradiţie din judeţ, la Paşcani. Sub atenta organizare a doamnei Cojocaru, turneul a adus la start 88 jucători într-o sală de joc mare, aerisită şi cu 10 partide transmise live rundă de rundă. Nu am avut tocmai rezultatele propuse, însă am înregistrat mici creşteri la rating şi am obţinut şi ceva premii (organizatorii au fost generoşi şi au asigurat 42 de distincţii la 8 categorii).

 • La Open A - MVP-ul acestui turneu a fost Sabarez Iulian care a luat locul IV la general cu 5.5 puncte din 7 posibile. Dodoi Matei a luat locul II la categoria <1500 ELO, deşi a avut un start impresionant: 4.5 din 5. De asemenea, la Open B avem câştigătorul cu 7 puncte din 7. Tîrnoveanu Iulian-Ştefan din Bodeşti reuşeşte să adjudece locul I în urma unei prestaţii convingătoare. Colegii săi, Lazăr Nicolae - locul III la categoria sub 10 ani şi Ţinteanu Marian-Constantin - locul III la general.

 • Ora de IT continuă! Pionii au continuat cursul și au fost foarte entuziasmați și curioși să vadă ce le-au mai pregătit cei de la Finastra. Mulțumim Finastra pentru inițiativă și implicare.

 • Sâmbătă, 9.07.2022, echipa noastră formată din 4 Pioni (Sabarez Iulian, Dodoi Matei-Teodor, Cotin Andrei, Codru Raul-Cristian) a jucat împotriva prietenilor de la International Chess Club în prima rundă acestui turneu. Organizarea gazdelor a fost de excepție: spațiu, partide live. Felicitări!

 • 10 Pioni au participat la Cupa International Chess Club ( Asavinei Rareș-Adrian, Argeanu Gabriela-Flavia, Asavinei Alexandra, Dorobăț Alexia, Tîrnnoveanu Iulian-Ștefan, Mihai Victoria, Oancea Andreea, Oancea Ovidiu, Pîrțac David și Vizariu Ioana). Rareș – Locul III – General ,Gabriela – locul I – Fete, (clasată pe locul IV, general) , Alexia – locul II – Fete(clasată pe locul V, general), Ioana – locul IV- Fete, David – locul III- U10, Alexandra - locul IV - U10, Iulian - locul V -U10.

 • Vești mari de la cel mai mic Pion. Iulia, cel mai mic Pion al nostru (4 ani) a participat vineri, 1 iulie, la prima sa competiție șahistică: Cupa Vacanței - U8. Avem încredere în Iulia că va progresa și va obține rezultate frumoase în viitorul apropiat.Mult succes, Iulia!

 • Se aude că a fost frumos, se aude că se mai vrea și că ce facem se simte. Oamenii implicați vin cu drag și se simt ca într-o echipă, fiecare aduce starea de bine pe care o deține și alături de contextul șahistic, curat din punct de vedere moral, ies lucrurile diferit.

 • Datorită parteneriatului cu Ateneul Național din Iași, 15 elevi de la Școala Gimnazială Golaiești au vizionat sâmbătă piesa de teatru HARAP ALB - regia: Erica Moldovan. Mulțumiri alese Ateneului Național din Iași și domnului primar Costel Manoliu.

 • In tabăra de anul acesta cursurile zilnice de șah au fost completate de conștientizare a bullyingului, cursuri de engleză, orientare turistică, logica, desen, etc. Activitățile recreative au ocupat un loc important în programul zilnic al copiilor. Ei au citit cel puțin 15 minute pe zi, au sărbătorit zilele de naștere a doi pioni, au dansat la petrecerile organizate, au admirat un foc de tabără savurându-i bezele și au luat parte la multe alte activități.

 • La acest concurs, la amatori au participat: Lazăr Nicolae, Pîrțac David Alexandru, Vizariu Ioana, Oancea Ovidiu, Eniu Ioan și Eniu Elena, Enciu Kevin. Oancea Andreea. La seniori au participat pionii din grupa de performanță într-un număr destul de mare (Ghiorghiu Călin, Sabarez Iulian, Codru Raul, Dodoi Matei-Teodor, Apostol Ioan, Asavinei Alexandra, Asavinei Rareș, Dorobăț Alexia, Tîrnoveanu Iulian Ștefan, Apostol Alexandru, Dumitriu Iasmina) la şah rapid şi blitz.

 • La Palas Mall s-au adunat la Turneul de șah Rotary Iași Copou, ediția a II-a 120 de copii, dintre care 62 Pioni. Prin acest turneu, cei de la Rotary Copou oferă un sprijin copiilor din mediul rural pasionați de șah. Pe lângă toată susținerea oferită de Federația Română de Șah, pionii noștri au avut onoarea de a da mâna cu doi campioni naționali Tiberiu Georgescu și Alin Berescu, prezenți la eveniment în calitate de reprezententanți.

 • În perioada 10-12 iunie, la Muzeul "Mihail Sadoveanu" Iasi, s-a desfășurat acest eveniment, la care am fost invitați.Numeroasele activități desfășurate ne-au permis să fim prezenți doar ieri, dar energia și curiozitatea copiilor ce au vizitat atelierul nostru de șah au compensat. Unii copii au făcut cunoștință cu tabla și piesele de șah, alții au aflat regulile de mutare, s-au jucat nenumărate partide și s-au descoperit noi deschideri.

 • În cele două zile petrecute la Festivalul Copiilor ne-am bucurat cu toții de vremea frumoasă și de entuziasmul vizitatorilor de la Castelul Sturdza din Miclăușeni. Aceștia au avut posibilitatea de a învăța regulile de bază ale jocului de șah, fiind ghidați de voluntarii noștri. Au jucat numeroase partide, atât vizitatorii abia inițiați cât și cei care deja dețineau cunoștinte. La finalul zilei am părăsit castelul încrezători, văzând interesul crescut al trecătorilor față de jocul de șah.

 • Cu ocazia Zilelor Orașului Podu Iloaiei, Primăria Podu Iloaiei a organizat un concurs de șah pentru elevii înscriși la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza”. Jucătorii au fost împărțiți în trei categorii (Cls. pregătitoare- aIIa, cls. II-IV și cls. V-VIII). La final, toți participanții au primit un pachet din partea domnului primar Ioan Alexa, căruia dorim să îi mulțumim pentru încrederea oferită asociației noastre și pentru susținerea șahului în comunitate.

 • Ora de IT revine! Finastra continuă să le predea ora de IT copiilor de la Pionii Regelui, astăzi, 30 iunie! Copiii sunt dornici să învețe cât mai multe, iar noi nu putem fi decât încântați și bucuroși de parteneriatul cu ei! Mulțumim Finastra!

 • De la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” – Podu Iloaiei a fost prezent SESERMAN IONUȚ-ANDREI. Deși este alături de noi de doar câteva luni, Ionuț nu s-a întors acasă cu mâna goală. Îl felicităm pentru frumosul rezultat (Premiul II) și avem încredere că vor urma și altele. De la Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza” Popești am fost reprezentați de șase elevi.

 • Șapte Pioni au fost prezenți la Buzău și au jucat la trei din cele cinci categorii: U10, U12 și U1800.Categoria U1800 a fost câştigată de DODOI MATEI-TEODOR ?, în urma unui turneu consistent. A fost numărul 12 la start şi în urma acestui succes depăşeşte pragul de 1700.

 • La Iulius Mall - Iași a fost o nouă ediție de șah rapid organizată de Micul Sahist într-o manieră plină de fair-play. Dintre pionii noștri, 8 la număr, s-au remarcat: Dodoi Matei-Teodor (locul I la sub 1700 rating), Codru Raul-Cristian (locul I la sub 1200 rating) și Asavinei Rareș-Adrian (locul III la sub 1200 rating), Corduneanu Ionel-Lucian (locul I la rating 1001) și Dumitriu Iasmina (locul II la rating 1001). Felicitări tuturor celor implicați și ne vedem la antrenamente.

 • a Palas în data de 15 mai, s-a desfăşurat un concurs altfel, un concurs al familiei. Fiecare echipă era alcătuită de un copil sub 14 ani şi de un părinte. Credem în acest tip de turneu şi în beneficiile pe care le aduce. Acest an a adus la start peste 56 de familii, noi fiind reprezentaţi de 11 echipe. Felicităm Asociația Împreună pentru Miroslava pentru organizarea acestui eveniment!

 • În #ultimaMiercuriALunii s-a desfăşurat, după o lungă pauză și, pe o vreme nu tocmai prietenoasă, a V-a ediţie a concursului Şah la Cafenea. Cafeneaua Veche este gazda care a făcut posibil acest eveniment. Ne vedem în mai la o nouă ediţie.

 • Concursul "Bobby Fischer” a adus la tabla de șah 131 de elevi care au disputat 6 partide pline de emoții. Aceștia au provenit din 17 localități. După activitate aceștia au cântat și dansat melodii din repertoriul celor de la Gașca Zurli. Mulțumiri alese gazdelor care au făcut posibilă desfășurarea acestui eveniment într-un cadru ideal.

 • La Eforie Nord au fost prezenţi cei mai buni juniori ai ţării care au concurat la probele de şah clasic, şah rapid, şah blitz şi dezlegări probleme. A fost un test pe cinste în care ne-am bucurat de multe emoţii şi rezultate frumoase. Felicităm Federaţia pentru premiera transmiterea partidelor live şi pentru condiţiile de cazare.

 • Am participat cu 11 pioni din care 4 au fost la prima lor competiție într-un cadru profesionist.

 • La ONSS am fost reprezentați de șase pioni. La categoria fete: Argeanu Gabriela – Flavia și Asavinei Alexandra. La categoria băieți: Dodoi Matei-Teodor, Codru Raul-Cristian și Tîrnoveanu Iulian-Ștefan

 • Nouă pioni au participat la acest frumos eveniment. La Open A: Sabarez Iulian, Dodoi Matei-Teodor, Asavinei Rareș, Apostol Ioan, Open B: Argeanu Gabriela Flavia, Codru Raul Cristian, Apostol Andrei și Open C: Seserman Ionuț Andrei și Gogu David Gabriel.

 • Trei frați - trei categorii: Negruț Cristiana-Florentina (cls. Pregătitoare- II), Negruț Ionuț (cls. III-IV) și Negruț Petru-Cristinel (cls. V-VIII). Primii doi au obținut premiul I cu maximul de victorii, iar Negruț Petru s-a clasat pe locul șase, cu 4/6 victorii.

 • Ora de IT revine! Finastra continuă să le predea ora de IT copiilor de la Pionii Regelui, astăzi, 24 martie! Copiii sunt dornici să învețe cât mai multe, iar noi nu putem fi decât încântați și bucuroși de parteneriatul cu ei!

 • Căminul cultural din Golăiești a fost gazda celor 104 șahiști care și-au etalat cunoștințele timp de 7 runde.Turneul a fost câștigat de eleva Argeanu Gabriela-Flavia de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Podu Iloaiei care s-a impus în toate cele 7 partide, deși era favoritul numărul 4. Transmitem sincere felicitări domnilor profesori, directori și părinților care susțin necontenit acești copii minunați.

 • Clubul Pionii Regelui a fost reprezentat de 5 elevi: Măstăcan-Smău Dacian- locul II băieți clasele I-II; Bostan Vlad- locul V băieți clasele I-II; Goldan Rebecca- locul II fete clasele III-IV; Andonesei David- locul II general; Truță Silvana Teodora- mențiune clasele III-IV. Ne încântă apetitul de joc al pionilor și le urăm succes la viitoarele competiții!

 • Nu este un domeniu ușor, însă abstractizarea lui poate fi transpusă în șah. Pionii au continuat cursul și sunt mai interesanți, mai curioși. Mulțumim Finastra pentru această inițiativă.

 • Copilaşii din grupa de performanţă au mers la Eforie în compania a multori jucători de performanţi din ţară.

 • Sâmbătă, 19 februarie, s-a desfăşurat concursul lunar „Tigran Petrosian” la Școala Gimnazială ”Al.I.Cuza” Podu Iloaiei. Atingem "infinitul”, sarbatorind 146 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși. Proiectul „Educație pe tabla de șah” continuă.

 • Ora de IT revine! Finastra continuă să le predea ora de IT copiilor de la Pionii Regelui,pe 28 ianuarie! Copiii sunt dornici să învețe cât mai multe, iar noi nu putem fi decât încântați și bucuroși de parteneriatul cu ei!

 • Câţiva pioni mai doritori au participat imediat după turneul lunar la altă competiţie, obţinânnd reyultate minunate: Sabarez Iulian obţine locul III la general la BLITZ şi locul IV la general la RAPID. Codru Raul locul I la categoria <12 ani.

 • Concursul ,,Mikhail Tal” a adus la tabla de șah pioni din 14 comune .Școala Ioanid Romanescu Românești a fost gazdă pentru 127 de copii și 8 seniori care au celebrat 163 de ani de la unirea Principatelor Române prin practicarea sportului minții.Evenimentul a fost marcat de un moment special, desfășurat înainte de premiere, în care elevii au dansat hora unirii în curtea școlii.

 • În cadrul unei tabere organizate de Marius Ursan şi care a adus copilaşi din mai multe judeţe, Ciornea Petru din Româneşti reuşeşte să câştige prima sa cupă: locul I la categoria sub 10 ani.

 • La Cupa Șah în școală ediția II desfășurată la Negrești, județul Vaslui, echipa Pionii Regelui a fost reprezentată de 11 elevi ce studiază la Scoala Dimitrie Sturdza Popesti și Școala Gimnazială ”Al.I.Cuza” Podu Iloaiei.Pionii noștri au fructificat munca depusă în ultimii doi ani obținând locul 1 (Popești 1) și locul 2 (Podu Iloaiei). De asemenea, nu este de neglijat locul 6 obținut la mare luptă de echipa Popești 2.

 • La Cupa Fair-Play Iași, au fost prezenți jucători ieșeni de toate vârstele, dar și cinci dintre pionii noștri: Codru Raul, Apostol Alin-Ghiocel, Apostol Ioan, Sabarez Iulian, Asavinei Alexandra şi Asavinei Rareș. Felicităm organizatorii şi ne bucură că pionii noștri pot participa la concursuri, deşi contextul actual pune câteva piedici.

 • De data aceasta concursul lunar din cadul proiectului „Educație pe tabla de șah” a avut un nou format, anume sub formă de gală. Concursul Vasili Smîslov a adus la tabla de șah pioni din 10 localități (Iași, Podu Iloaiei, Românești, Sinești, Popești, Vânători, Oțeleni, Bodești, Cozia, Erbiceni). Proiectul „Educație pe tabla de șah” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și susținut de Rotary Copou a mai încheiat un capitol, ultimul pentru anul 2021

 • Finastra ne încurajează să facem primii paşi în programare . Într-un mediu construit de ei, cu scop educativ, pionii au putut să rezolve primele exerciţii. Ediţia pilot vizează 16 copilași, din 7 localităţi (Românești, Popești, Podu Iloaiei, Sinesti, Iasi, Vânător, Miroslava).

 • Clubul Micul Şahist susţinut de IAŞah a organizat în timp scurt o competiţie pentru toate nivelurile la Palas. Un turneu reuşit. Printre rezultate notabile, Calin Gheorghiu a obţinut locul II la General, făcând doar un pas greşit, iar Apostol Ioan s-a clasat pe locul I la categoria <1600.

 • Câțiva dintre pionii noștrii au fost prezenți zilele acestea la evenimentul de la Palas, mai exact la concursurile Cupa Palas Amatori (<U8 și >U8), Cupa Palas Iași –Blitz, Cupa Palas Iași – Rapid. Felicităm organizatorii pentru acest frumos eveniment! Pionii noștri s-au simțit minununat.

 • Luna aceasta, concursul lunar a fost puțin mai diferit față de edițiile precedente, fiind în format hibrid din cauza restricțiilor care nu ne-au permis desfășurarea lui în condiții normale, așa cum v-am obișnuit! A fost un concurs palpitant, cu multe întorsături de situație, emoții și totodată seriozitate! Proiectul "Educație pe tabla de șah" în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași Iași și susținut de Rotary Copou a mai încheiat astăzi o etapă importantă.

 • Astăzi, pe meleagurile Moldovei a venit un număr serios de participanți la turneul Cupa Iasului 2021. Pionii mai curajoși au îndrăznit să participe și ei. Este un turneu de senior care reprezintă o frumoasă oportunitate de a ne depăși limitele.Gabriela Argeanu,Asavinei Rareș, Asavinei Alexandra, Codru Raul și Dodoi Matei sunt pionii care ne-au reprezentat la acest concurs.

 • Am participat cu 4 pioni la Open 10, Open 12 şi U1600 în cadrul cupei Art Satori din Slobozia. După o perioadă mai îndelungată în care nu am participat la turneele externe, Dodoi Matei, Codru Raul, Argeanu Gabriela şi Apostol Ioan (proaspăt devenit pion) au participat în cadrul unei competiţii la care au participat mulţi juniori titraţi din ţară.

 • Această ediție a fost una cu un format diferit într-un loc cu adevărat special. De data aceasta, printre piese și-a făcut apariția istoria povestită de oameni cu vaste cunoștințe și care pun mult mister în fraze. Educație pe tabla de șah - proiect în parteneriat cu ISJ Iași și susținut de Rotary Copou, a mai încheiat un capitol, neputând din păcate de data aceasta să mai doborâm un record al numărului de participanți (situația pandemică a redus substanțial numărul echipelor).

 • A fost un turneu cu multe așteptări și cu siguranță am fi putut mai mult, poate acele remize, poate partida in care s-a tăiat netul, poate-poate-poate. Irelevant., Am învățat atât de multe în prezența unor altor tineri dornici de afirmare.Dodoi Matei a fost cel care ne-a reprezentat,parcursul lui fiind unul foarte interesant!

 • Se aude că a fost frumos, se aude că se mai vrea și că ce facem se simte. Oamenii implicați vin cu drag și se simt ca într-o echipă, fiecare aduce starea de bine pe care o deține și alături de contextul șahistic, curat din punct de vedere moral, ies lucrurile diferit. Șah la Cafenea - un eveniment ce multiplică, de cel puțin numărul participanților, toate experiențele atât profesionale, cât și șahiste.

 • Sâmbătă, 25.09.2021, Asociația Club Sportiv Pionii Regelui a organizat turneul ,,Alexandr Alehin” din cadrul proiectului ,,Educație pe tabla de șah” încheiat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași. 104 participanți din 12 comune: Românești, Podu-Iloaiei, Sinești, Cogeasca, Oțeleni, Vânători, Erbiceni, Cozia, Butea, Popești, Iași, Poieni și-au consolidat și evaluat cunoștințele șahistice într-o competiție dominată de fair-play.

 • Câțiva pioni mai îndrăzneți s-au descurcat singurei să participe la acest concurs care începe să înfiripe o tradiție frumoasă. Organizatorii au întâmpinat dificultăți din partea vremii, însă soluția găsită a fost una care doar a întârziat un pic finalul concursului. Au reușit o competiție frumoasă într-un mediu de bucurie!A fost un concurs reușit,iar copiii s-au simțit minunat!

 • 4 pioni mai doritori şi insistenţi, apropiaţi de legătura cu cei din Huşi şi cu evenimentele de acolo, au participat la Pădureni la un nou festival şahistic organizat în condiţii exemplare. La general, Dodoi Matei (locul VI la general) şi Gospodaru Claudiu (locul XVII) ne-au reprezentat întorcându-se cu premiu la categorie sub 1800 ELO.

 • În data de 28.08.2021, Asociația Club Sportiv Pionii Regelui a organizat turneul ,,Emanuel Lasker” din cadrul proiectului ,,Educație pe tabla de șah” încheiat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași. Competiția a adunat la start 103 participanți provenind din 11 localități: Românești, Podu-Iloaiei, Sinești, Heleșteni, Cogeasca, Oțeleni, Vânători, Erbiceni, Cozia, Vama, Iași.

 • Am participat la Huși cu 5 pioni, la categoriile <1800 și <1400. În urma parcursului avut, am reușit să atacăm premiile la general. Chiar dacă am greșit puțin în ultima rundă, am reușit să ne întoarcem acasă cu 4 premii. Organizatorii au reușit un eveniment cu adevărat deosebit. Felicitări!

 • În această perioadă, la Iași, s-a desfășurat Campionatul Național pe Echipe de Juniori (șah clasic, rapid și blitz), în cadrul căruia am participat și noi cu cinci pioni.Ca rezultat am avut o medalie de bronz,la fete. După concurs,copiii s-au automotivat să evolueze și să fie mai buni la viitoarele competiții!

 • După terminarea taberei "José Raúl Capablanca",am organizat un concurs intern în memoria marelui campion,la care au participat toți copiii din tabără! A fost un concurs memorabil,atât pentru copii,cât și pentru organizatori,la care au fost oferite numeroase premii!

 • A fost un concurs palpitant și plin de emoții,atât pentru copii, cât și pentru adulți...Dar totodată presărat cu multe premii pentru ai noștri pioni!

 • Luna mai a fost una foarte intensă şi şansele pentru a participa la acest turneu erau foarte mici, însă am fost foarte inspiraţi să mergem. Am plecat cu o delegaţie de 7 copilaşi participând la turneul U1600. Ne-am întors cu locul I la general, dar şi la categorie. O reuşită fantastică! Bucuria noastră a fost foarte mare încă din prima zi când am găsit o locaţie ideală pentru un turneu de şah, dar şi pentru a putea face alte activităţi sportive. Un real succes!

 • Concurs caritabil pentru promovarea şahului în mediul rural. Am fost prezenţi cu un număr record pentru noi, 71 de participanţi. Lista era mai mare, dar măsurile anti-COVID au făcut ca trierile să fie prea mari. Un eveniment în urma căruia fiecare participant a plecat cu un ghiozdănel şi un set de piese. Şahul în mediul rural creşte.

 • Turneul a devenit emblematic pentru zona Moldovei. În mod normal era desfăşurat în perioada lui martie, dar cu pandemia prezentă în viaţa noastră, el a fost decalat. Am participat cu 3 pioni şi ne-am întors cu 2 premii: locul I - U1600 elo şi locul I - U1300 elo. Aceste premii au fost cireaşa de pe tort pentru că simpla prezenţa la un astfel de eveniment este o experienţă puternică şi utilă fiecărui şahist.

 • Am fost prezenţi la invitaţia domnului Ursan la o competiţie pentru gimnaziu. Am fost în număr de 13 din 6 localităţi. Am şi pierdut, am şi câştigat, ne-am făcut şi prieteni, am câştigat şi cupa şi locul II şi locul III. A fost un concurs reuşit din toate punctele de vedere

 • Un turneu în aer liber imediat după finala de juniori şi imediat după ce s-au ridicat restricţiilor. Participanţi de la 5 la 82 de ani. Cu toţii, iubitori ai şahului. 7 runde şi învingătorii au fost la egalitate, 6 puncte, fiind departajaţi de diverse criterii. A fost foarte multă voie bună.

 • Un eveniment frumos, desfasurat in colaborare cu prietenii nostri de la Miroslava la biserica din Uricani. Evenimentul a avut scopul de a pune copii fata in fata la tabla de sah si de a-si testa cunostintele si abilitatile sahistice. Momentele petrecute in fata tablei de sah sau terminat cu o felie de tort delicioasa si cu premiile binemeritate de toti.

 • Am reuşit să participăm cu Dodoi Matei şi Argeanu Gabriela la cea mai prestigioasă competiţie de juniori. Matei este vicecampion naţional, iar Găbiţa a reuşit un mulţumitor loc V la proba de blitz. Un PION va reprezenta România la Europene.

 • La Cafeneaua Veche de pe Lăpuşneanu, copilaşii noştri s-au duelat cu cei din Miroslava. A fost un eveniment plăcut la care au participat cursanţii începători din mai multe sate (Erbiceni, Sineşti, Româneşti, Cozia).

 • 53 PARTICIPANȚI, 8 ȘCOLI: Un concurs plin de momente memorabile, un concurs în care copiii au arătat tot ceea ce au mai bun, nu doar pe tabla de șah. În total, au fost oferite 31 de premii: 5 -GENERAL, 3-CLASELE I-IV, 3- CLASELE V-XII, 3-SENIORI. De asemenea, au fost oferite 17 premii celor mai muncitori copii din școli. Fiecare școală a avut premianții ei.

 • 9 copilași, 5 localități, 4 premii. A fost un concurs excelent, organizat în codițiile pandemiei și la care a fost un număr considerabil de participanți.

 • Cupa Radical a fost un bun test pentru perioada de pregătire recent încheiată. Am reușit să obținem clasări foarte bune la copii (locul II la general), dar și la seniori unde au fost creșteri la rating. S-a disputat la foc continuu, noi fiind prezenți și la concursul de blitz.

 • A fost un festival ce a adus la start peste 200 de participanți, iar în condițiile vremurilor actuale trebuie să felicităm organizatorii pentru ce au realizat. Noi am fost reprezentați de 4 pioni care au reușit să obțină creșteri la rating, însă și mai important, să continue evoluția la tabla de joc. Toți au participat la U1600, iar unul dintre ei a luat locul 8 la general, luând locul III la categoria U1400.

 • Astăzi am început proiectul Ora de IT. LSAC Iași ne susține cu această inițiativă care sperăm să dureze mut timp.

 • Am participat în număr de 7 la competiția recent încheiată la Urziceni, reușind să ne întoarcem cu ceva premii deși turneul a adus la start mulți jucători bine pregătiți și dornici de afirmare. Am găsit o sală impecabilă de joc, un hotel renovat și un bucătar foarte bun. Condițiile oferite de organizatori au fost în strânsă legătură cu prevenția anti-Covid. Nu putem decât să-i felicităm pe cei care s-au zbătut ca acest eveniment să aibă loc în aceste timpuri tulburi.

 • Sistem de joc: elvetian – 7 runde, timp de joc 15 minute + 10 secunde increment incepand cu prima mutare.

 • Primul turneu în deplasare pentru pioni după perioada de izolare COVID. Multe emoții și multă presiune într-o zi plină de șah rapid. Au fost 7 runde la 15 min + 12 sec/mutare. Abia am reușit să găsim o mică pauză pentru a mânca. Concursul s-a desfășurat în condiții anti-COVID și sub o notă mare de fair-play. Am venit cu premii și cu un moral ridicat privind competițiile de șah din acest timp. Cu greu, se poate.

 • Un eveniment frumos în aer liber pe bulevardul Ștefan cel Mare. A fost un număr restrâns de participanți din cauza restricțiilor COVID, însă am fost și noi invitați fiind reprezentați de 4 pioni la seniori și de 1 pion la juniori (Domnu' Raul Codru a obținut locul III la general).

 • După o perioadă lungă în care am stat ascunși și ne-am pregătit online, clubul nostru a organizat un concurs la care a avut la start majoritatea pionilor mici și mari. A fost o competiție dorită și care a oferit și frumoasa revedere. • Openul Ialomiței Ediția II un concurs la care Pionii Regelui au obținut rezultate încurajatoare pentru a putea participa și la alte competiții. Au participat jucători cu ELO <2200: Șah Clasic, 60 min/jucator + 30 sec./mutare unde mare parte din concurenți au avut o atitudine la înălțime. Experiența de acolo și-a spus cuvântul în activitatea sșahistică a copiilor ce mai târziu au aplicat cele învățate acolo.

 • Corvin Radovici a fost maestru internațional și antrenor emerit de sah al României, iar printre marile sale realizari se remarcă faptul ca i-a descoperit și antrenat pe doi dintre cei mai buni șahiști ai Romaniei: Florin Gheorghiu, primul jucător român ce a obținut titlul de mare maestru internațional și Dieter Nisipeanu, primul șahist român ce a trecut de bariera unui coeficient ELO de 2700. • Prima competiție din România în care au fost comentate live partidele de la mesele fruntașe. Această idee este foarte bine implementată în vest și oferă foarte mult content șahistic în limba română. Au fost 7 runde în care fiecare component al delegației noastre a avut o creștere la ELO. A fost o experiență dificilă și benefică pentru pionii noștri. Adversarii lor au fost seniori bine cunoscuți la nivel național.

 • Drept urmare a rezultatelor foarte bune de la finala de juniori, Pionii Regelui a acordat acest concurs ca premiu pentru elevii care au fost la competițiile naționale sub 8 ani - băieți și sub 10 ani - băieți. Copilașii noști au ajuns pentru prima data pe litoralul mării. Cu siguranță vom reveni.

 • Un concurs la care am participat și de această dată cu mari emoții și cu țeluri destul de bine fixate. Copiii au reușit și de aceasta dată sa obțină rezultate remarcabile putând astfel să bifeze amprenta clubului și pe orașul Vaslui. Eforturile depuse în cadrul open-urilor, A și B-12 ani (aprox 100 participanți), pe parcursul celor 7 runde a a făcut ca scopul nostru de a ne putea testa pregătirea sa fie atins.

 • În incinta primăriei din Iași au fost prezente 22 de școli din județ. Pionii au reprezentat școala din Popești și pe cea din Podu Iloaiei, ambele ieșind la egalitate pe locurile 4-5. Echipa din Podu acum un an nu figura pe harta șahistică a județului. Participarea în sine a fost o performanță.

 • Cupa Iulius Mall este recunoscută pentru ambientul festiv, iar ediția de toamnă nu putea să nu aibă la start pionii. Au fost în jur de 40 de participanți, iar pentru noi este o ediție importantă pentru că la finele ei, 3 pioni au reușit să obțină primele rezultate remarcabile.